El cinema en català segueix a Riba-roja d’Ebre a l’abril

En el marc del prestigiós Cicle Gaudí, organitzat per l’Acadèmia Catalana del Cinema, després de gaudir de la primera estrena al mes de març, la pròxima serà el 20 d’abril a les 19:00h, també al Cinema Societat la Llum del Dia, on es projectarà una de les grans triomfadores dels Premis Gaudí, «Saben Aquell» de David Trueba.

La pel·lícula dirigida pel prestigiós director, narra la història d’Eugenio Jofra, un jove joier que va conèixer a Conchita en un autobús. En plena Barcelona dels anys 60, aquesta parella manté una bonica relació sentimental que es va convertir en la seva vida. Amb l’atenció d’afermar la seva relació, el jove aprèn a tocar la guitarra per a acompanyar a Conchita en les seves actuacions, però no va ser fins a un viatge en el qual Eugenio va haver d’actuar ell només quan va començar la llegenda del còmic català que amb les seves ulleres, camisa negra, tamboret i un got de tub feia riure a riallades a tot el públic amb el seu mític «saben aquell».

Protagonitzada pels premiats en els Goya David Verdaguer, que interpreta a Eugenio i Carolina Yuste, com Conchita, també compten amb la participació de Pedro Casablanc, Marina Salas o Ramon Fontserè, al costat d’altres personatges que formaven part de l’entorn professional del còmic. Inspirada en les obres «Eugenio» i «Saben Aquell Que Diu…» de Gerard Jofra, fill del conegut còmic, ens endinsa al desconegut món i personalitat d’aquest autor tan peculiar, que es dedicava a fer-nos riure quan només volia plorar.

Gairebé una dècada de cicle Gaudí

De la mà de l’Acadèmia del Cinema Català i de les diferents diputacions provincials de Catalunya amb la col·laboració de la Fundació SGAE i Víctor Grifols i Lucas, es va impulsar aquest Cicle Gaudí, que any rere any, ha tingut l’objectiu d’arribar a aquests punts del territori nacional on hi ha un accés fàcil al setè art, buscant incentivar la cultura generant debats públics.