La plaça de l’Església estrena nova imatge

La reforma de la plaça de l’Església pràcticament ha finalitzat. El passat divendres 8 de març es va realitzar un acte de cloenda de l’obra, presidit pel Sr. Antonio Suárez, alcalde de la Vila, regidors de la Corporació,  el Sr. Diego Ramírez (director de l’obra), el Sr. Javier Bertomeu propietari de EXXABER i el rector de la Parròquia Sant Bartomeu Apóstol, el senyor Jordi Centelles.

Durant les últimes setmanes en aquest espai del nostre poble l’empresa ampostina EXXABER, SL ha finalitzat els últims retocs a la plaça de l’Església. En aquestes obres, s’ha substituït l’actual plaça de l’Església, que datava dels anys 60 i s’ha recuperat la idea original de l’escala del segle XVIII, ocupant de nou el seu lloc.

Aquest distintiu espai de Riba-roja d’Ebre ha viscut un dràstic canvi d’imatge, en destaca la presència de pedra de Vinaixa i d’Alcanyís. Al mateix temps, s’ha remodelat la plaça de l’Església, fent-la més accessible i permetent l’accés de les persones amb mobilitat reduïda fins a l’escala.

Respecte al disseny de la plaça, han incorporat rajoles de tipus Breinco i GLS i s’ha apostat per reproduir la forma octogonal de la cúpula. En el centre d’aquesta, s’ha reproduït la creu de Malta en granit blanc sobre granit vermell. D’aquesta manera, l’emblema del poble i de l’ordre de Sant Joan de l’Hospital, que senyorejar la Vila fins a finals del segle XIX, són presents. Ara, la plaça serà un punt de trobada gràcies a les seves zones ombrejades amb til·lers i font.

En l’acte, es va col·locar el remat de granit en el centre de la plaça i es va soterrar un cofre d’acer inoxidable en el qual van afegir diaris del dia, monedes de curs legal, el pla general del projecte i un document amb les personalitats que han intervingut a l’obra. Les obres, que han tingut un cost total de 125.943,01 euros, es conclouran amb la incorporació de la il·luminació en la façana de l’Església i el canvi de fanals, tot això previst per a maig.