El concurs internacional d’art Un Riu d’Art arriba al seu equador amb un Mercat d’Artesans aquest dissabte 23

Cartell Mercat Artesans

Cartell del mercat artesans que se celebra el dissabte 23 de juny.

WANTED! Es busquen pots de vidre amb tapa per construir un mur del tresor a la façana fluvial de Riba-roja d’Ebre, en el que és tota una invitació a participar en un viatge personal als llocs del poble més arrelats en la memòria dels riba-rojans, parant atenció a emocions, percepcions i records…

Aquesta és una de les moltes activitats que es podran fer dissabte, al llarg de tota la jornada, en el Mercat d’Artesans que s’organitza al costat de la plaça de la Vila de Riba-roja d’Ebre. En aquest cas, és un taller conduït per l’arquitecta xilena Romina Cristi, una de les artistes internacionals que foment part del cartell del tercer concurs d’art internacional Un Riu d’Art que se celebra a Riba-roja entre el 16 i el 30 de juny, i que aquest cap de setmana arriba al seu equador coincidint amb la celebració d’una mostra d’artesania, productes locals, menjar casolà i música en directe, a càrrec de dj’s locals i una sessió gravada des d’Eivissa amb el Dj Doctor Feelgood. Hi participen també comerços, artesans i entitats locals.

La segona mostra d’artesania local, que començarà a les 10 del matí i acabarà a les 8 de la tarda, està organitzada per l’associació Riba Rocks, impulsora del concurs internacional juntament amb l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre. Es tracta d’una proposta oberta a tots els veïns perquè coneguin de primera mà el moviment artístics i les sinèrgies que es creen al poble a propòsit d’aquesta cita d’art, en la qual participen artistes autòctons com Roser Gay, Adrià Cid, Albert Bonet, Ekaiz Sánchez i David Artal, juntament amb cinc artistes procedents de tot el món: Karen Harvey (EUA), Romina Cristi (Xile), Bianca Tschaikner (Austria), Carys Wilson (Regne Unit) i MaryAnn Loo (Singapour). A més, el col·lectiu d’artistes locals de l’Escola Municipal d’Art faran un nou arbre de la vida com el que l’any passat van fer al carrer Sequer, un nou homenatge a les persones del poble, també a les que ja no hi són.

David ArtalCaris Regne Unitbianca portes antigues 1

foto grup

Artistes locals i internacionals, davant l’espai on l’Escola d’Art Municipal fa el seu ‘Arbre de la Vida’.

Intercanvi cultural i art a l’aire lliure
Aquests dies els veïns veuen en els carrers els artistes d’arreu preparant les seves obres, i participant de la vida local. I és que d’ençà que dissabte passat van començar a arribar a Riba-roja, han visitat racons del municipi per conèixer i inspirar-se en la identitat riba-rojana, conviuen i fan activitats, mentre duen a terme les seves intervencions artístiques en espais degradats, en el que és tot un intercanvi cultural que vol crear xarxa i desenvolupar projectes entre joves artistes autòctons i d’altres nacionalitats. Les intervencions es realitzen als carrers Major, Garites, Sequer i Sant Bartomeu, així com a la façana fluvial i a la baixada del Calvari. Es tracta de murals, composicions realitzades amb objectes naturals, il·lustracions, muntatges, grafitis, pintura, ceràmica… escollides pel jurat del concurs entre les 28 propostes presentades, procedents de 18 països del món.

El concurs d’art, que enguany celebra la seva tercera edició, forma part de l’estratègia municipal per recuperar espais urbans degradats, especialment del Nucli Antic, i frenar el despoblament rural a través d’iniciatives inspirades en el model de coworking rural que es duu a terme a Zona Líquida, fomentant l’ocupació i l’arrelament de la població jove amb una filosofia: reunir-se, treballar, innovar, aprendre i connectar, sempre en comunitat i fent xarxa.

L’estada al poble culminarà, el dissabte 30 de juny, amb la presentació pública de les obres realitzades durant el concurs a diferents espais del poble.

Recorregut Riu d'Art

Més informació dels artistes i les obres d’art que es duen a terme a la notícia de l’inici del Riu d’Art el cap de setmana passat i al web riudart.cat (català, castellà i anglès). La iniciativa compta amb el suport de la Direcció General de Joventut de les Terres de l’Ebre i l’associació local Riba Rocks.

Podeu seguir Riu d’Art a les xarxes socials, a través de les etiquetes #riudart #ribarojadebre. Seguiu-nos!

Podeu veure més detalls de les dues edicions anteriors de Riu d’Art en els audiovisuals següents:
Concurs internacional Riu d’Art 2016 (testimonis artistes, imatges)
Concurs internacional Riu d’Art 2017 (música i imatges)