El president de la Diputació visita les obres de millora de l’ermita de Berrús

El President de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va visitar ahir Riba-roja d’Ebre per comprovar l’estat de l’ermita de Santa Maria Magdalena de Berrús després de les intervencions de millora, sanejament i impermeabilització realitzades el darrer any en aquest temple del segle XII.

La visita es va iniciar a l’Ajuntament, on el president de la Diputació va ser rebut per l’alcalde de Riba-roja, Antonio Suárez, amb qui es van reunir en un clima de bona entesa i col·laboració entre les dues administracions. Poblet va signar en el llibre d’honor de l’Ajuntament, i va ser obsequiat per l’alcalde amb l’opuscle editat el 1993 per l’Ajuntament en motiu dels 25 anys del trasllat de Berrús al seu emplaçament actual.

Tot seguit, Poblet i Suárez, acompanyats pels diputats Joan Piñol i Francesc Miró, van pujar fins a Berrús amb els alcaldes de les dues poblacions amb qui Riba-roja d’Ebre comparteix l’ús de l’ermita: Vilalba i dels Arcs, Francesc Domènech, i la Pobla de Massaluca, Joan Lluís Cuadrado.

Inversió de la Diputació

La Diputació de Tarragona ha invertit un total de 5.500 euros en la impermeabilització de la coberta de l’ermita, una actuació recomanada per la Comissió de Patrimoni del Departament de Cultura de la Generalitat a les Terres de l’Ebre.

Aquesta intervenció se suma a la restauració interior realitzada a través d’un pla d’ocupació de la Generalitat de Catalunya. Tot plegat ha servit per consolidar les juntes dels arcs, el sostre i les façanes laterals del temple on els riba-rojans es mengen cada any la Mona de Pasqua. L’actuació ha comptat també amb el suport dels ajuntaments de Vilalba dels Arcs i La Pobla de Massaluca.

El president de la Diputació provincial es va interessar per la història d’aquest petit temple romànic de planta rectangular, que l’any 1968 va ser traslladat pedra a pedra des del riu al lloc actual per evitar que quedés abnegat per l’aigua del pantà de Riba-roja d’Ebre. Al president li va fer especial il·lusió l’obsequi de l’opuscle que li va fer l’ajuntament, on hi ha totes les imatges del trasllat pedra a pedra, ja que Josep Poblet va ser alumne de la seva autora: Dolors Cabré.

Poblet signa llibre honor Aj_ Riba-roja