Una antologia per recollir la poètica del II Festival de Poesia des dels Balcons

La sala dels Escriptors de l’Ateneu Barcelonès va acollir aquest dimecres la presentació de l’antologia de la II edició delFestival de Poesia des dels Balcons de Riba-roja d’Ebre, un certamen que se celebra el proper cap de setmana, del 18 al 20 de juliol, i que enguany està dedicat a la poeta i traductora Montserrat Abelló, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i Creu de Sant Jordi.

L’acte, molt emotiu, va comptar amb la presència de la poeta homenatjada, qui va agrair el gest de Riba-roja d’Ebre de dedicar a la seva persona i obra un certamen, al qual ella mateixa ja hi havia participat l’any passat, i que un any més reunirà els principals representants de la poesia contemporània del nostre país.

La directora de l’Institut de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, va ser l’encarregada de presentar l’antologia poètica, juntament amb l’exdirector d’aquesta institució, Oriol Izquierdo, i l’editora del llibre, Amàlia Sanchís. Van assistir-hi també el director del Festival, Josep Maria Viñes, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre, Montserrat Arbonés.

Poemes d’Abelló i de tots els poetes del festival

El llibre és un recull de poemes, entre els quals 36 poemes de Montserrat Abelló, triats per ella mateixa i cedits per a aquesta ocasió, i 59 escrits pels poetes que participen en aquesta segona edició del festival riba-rojà. El llibre, de 189 pàgines, i editat per Parnass Ediciones, inclou escrits de tres exdirectors de l’Institut de les Lletres Catalanes sobre el fet de ser poeta. La seva edició ha estat possible gràcies al patrocini i mecenatge de l’empresa local Revestiments i Reforços.