Els alumnes de l’escola protagonistes de la Diada de Sant Jordi

Riba-roja d’Ebre ha recuperat aquest any la celebració de la diada de Sant Jordi als carrers, després de dos anys de restriccions per la pandèmia, i ho ha fet amb dues jornades en les quals els alumnes de l’escola Sant Agustí han estat els principals protagonistes d’una festa amb moltes activitats populars: paradeta de venda de roses i punts de llibre, taller de corones de Sant Jordi, lliurament dels diplomes del certamen de lectura en veu alta, gimcana tematitzada per alliberar al cavaller Sant Jordi, contacontes i taller de punt de llibre del Monstre de Colors, i concert de jazz. Com és tradició, la regidoria de Cultura ha obsequiat a tots els nens riba-rojans, segons l’edat, amb un conte de Sant Jordi o el llibre Hachico, de Lluís Prats, l’autor convidat l’1 de juny a l’escola per treballar la lectura a l’aula. L’objectiu: que cap nen es quedi sense llibre en una jornada tan especial.

La fórmula de celebrar la festa escolar al carrer per compartir la diada amb tots els veïns ha estat la novetat principal d’aquest Sant Jordi a Riba-roja. Per a la regidora de Cultura, Maria Franquet, ha «contribuït a fer festa i crear bon ambient al poble», i en agraïment a la dedicació dels més petits se’ls ha convidat a esmorzar a la plaça. Segons la directora de l’escola, Olga Casals, és una «bona manera d’aprofitar els recursos per fer poble i aprendre a integrar les tradicions al dia a dia de l’alumnat».

Dissabte, els alumnes de 4t d’ESO van també montar paradeta de venda de roses a la plaça dels Jubilats per fer caixa per al viatge de fi de curs a Grècia. Durant el matí, els més petits van haver de salvar cinc proves per salvar al cavaller sant Jordi, en un repte que els nens van trobar molt divertit i que va acabar a la Pista d’Estiu de la Societat amb una dinàmica que els convidava a descobrir les pròpies emocions. Ja al vespre, més de 60 veïns van participar a un tast de vins i tapes en una vetllada de jazz a la sala del Cinema amb Nosotros también Trio, amb el qual Alfons Montuenga es va sumar amb el saxo.

Les imatges de la Diada

Sant Jordi 2022