El festival Ebre Lumen realça l’obertura al riu del Nucli Antic per la Baixada de la Barbulla

La Roca de la Pena va ser anit escenari de la segona edició de l’Ebre Lumen, el festival audiovisual de primavera especialitzat en la tècnica del videomapping que vol promocionar turísticament la Ribera d’Ebre. En el cas de Riba-roja d’Ebre, la cita ha servit també per presentar al poble les obres de la Baixada de la Barbulla i la plaça del Molí del Sindicat. I és que, com diu l’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suárez, a l’espera de la seva inauguració oficial, Ebre Lumen ha estat el primer acte celebrat en aquesta zona recuperada del Nucli Antic, després de la inversió de gairebé 250.000 euros finançada en part amb els fons europeus FEDER.

Així, diferents passis van permetre a veïns i visitants contemplar i gaudir de la projecció d’imatges d’indrets i actius coneguts del poble i la comarca, com el riu i els silurs, la natura, l’ermita de Berrús, els Figots Satànics, la presa… La singularitat d’aquest festival artístic és la projecció del videomapping sobre patrimoni natural i arquitectònic riberenc; en el cas de Riba-roja, s’ha triat un dels balcons més espectaculars del riu Ebre: la Roca de la Pena.

 

Segons un dels organitzadors del festival, Albert Pujol, “estem davant d’un dels mappings més difícils i alhora espectaculars” dels que al llarg de set setmanes recorren 12 pobles de la comarca, fins al 3 de juny. Per la grandària de la Roca de la Pena, “s’ha utilitzat una òptica especial de gran angular, amb llargària 50 metres, i tot i que això suposa una dificultat afegida permet jugar amb continguts més visuals, colors amb més contrast i moviment més ràpid”, afegeix. De cara a pròximes edicions d’Ebre Lumen, es buscaran nous indrets per a les projeccions, sempre vinculats als espais naturals i el patrimoni local, ja que com diu el lema del festival l’objectiu és promocionar la Ribera d’Ebre, i els seus pobles, “com mai te l’han explicada”.

Degustació de producte km 0 a la plaça Sant Roc

La novetat d’aquesta segona edició d’Ebre Lumen, ja sense les restriccions imposades per la pandèmia l’any passat ha estat la instal·lació d’una zona de street food a la plaça de Sant Roc, punt de partida de la Baixada de la Barbulla, on el públic va poder degustar una hora abans diferents tapes i productes de km0. En aquesta ocasió hi han participat dos empreses locals: el bar restaurant del Poliesportiu, que va oferir tapes de pa amb pernil i truita, i Somper, amb tapes dolces amb producte local, com mel de lavanda, a més de vins ecològics. També hi van ser presents dues parades per degustar producte de la Ribera d’Ebre: formatges de Rasquera i cervesa artesana Ginesart de Ginestar.

 

Més informació del festival Ebre Lumen i calendari de passis als diferents pobles de la comarca en aquest enllaç.