Els alumnes de P3, P4 i P5, confinats per un cas positiu de COVID-19

L’escola Sant Agustí de Riba-roja d’Ebre ha comunicat aquest matí a les famílies dels 18 alumnes dels tres cursos d’Educació Infantil (P3, P4 i P5) que a partir d’aquest moment, i durant 10 dies, hauran de quedar-se confinats a casa, després que s’hagi detectat un cas positiu de Covid-19 en un membre de la comunitat educativa. La mesura es mantindrà fins al 31 d’octubre, tant per als alumnes com per als quatre mestres del cicle d’Infantil que han estat en contacte directe amb la persona positiva. No afecta els 45 alumnes de Primària, que continuaran les classes de manera habitual, també en el cas dels germans dels nens confinats.

Davant de la situació, el centre ha activat les mesures recollides al Pla d’Organització de la ZER 2020-21, aprovat abans de l’inici d’aquest curs pel Consell Escolar amb l’objectiu que l’escola sigui un espai segur. Així, a causa de la pandèmia, l’escola s’ha organitzat aquest curs en quatre grups estables que estan separats i no comparteixen espais dins el centre, ni a l’interior de les aules, ni al pati, ni a les entrades i sortides. El confinament només afecta un d’aquests quatre grups estables. Entre altres mesures, hi ha també l’increment de la neteja a l’escola, amb l’ampliació de la jornada d’una treballadora municipal per fer un torn de neteja extra a migdia.

L’escola informarà del dia que els alumnes afectats, acompanyats per un dels pares, hauran d’anar a fer-se la prova PCR, que en principi es realitzarà al mateix centre. Els infants confinats no poden sortir al carrer fins al diumenge 1 de novembre i, com que el dilluns 2 és un dia de lliure disposició de l’escola, es preveu poder reprendre les classes d’Infantil el dimarts 3 de novembre.

Calma i prevenció

Des de l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre, el qual ha estat informat de la situació aquest matí, es demana al veïnat mantenir la calma i seguir les indicacions que els faran arribar des d’Educació i Sanitat a les famílies afectades. El grup estable afectat ha de quedar-se a casa durant aquests 10 dies, independentment de quin  sigui el resultat de la prova PCR.

Pel que fa a la resta de la població, el Consistori continua insistint en la necessitat que els veïns compleixin les mesures de prevenció bàsiques per prevenir els contagis de la Covid-19: ús de mascareta, distància de seguretat, rentar-se les mans sovint i, en cas de presentar símptomes o febre, quedar-se a casa i contactar amb el metge.

Segons les darreres dades fetes públiques pel departament d’Educació, a Catalunya hi ha 2.546 grups confinats.

Mantingueu-vos informats i al dia de les comunicacions de l’escola a través del canal eBando de l’escola Sant Agustí, en el cas de ser membres de la comunitat educativa, i sempre a través dels canal oficials.