Riba-roja estrena la remodelada Pista d’Estiu de la Societat la Llum del Dia

Un moment de la inauguració de la nova Pista d’Estiu de la Societat.

La Pista d’Estiu de la Societat la Llum del Dia de Riba-roja d’Ebre va tornar a brillar ahir com en una de les millors nits de festa, aquest cop després de la seva sisena reforma. La Societat, aixecada als anys vint del segle passat pels mateixos veïns, ha vist transformada la seva pista de ball exterior per convertir-la en un equipament del segle XXI, ara de titularitat municipal. Una representació dels veïns que van poder assistir a l’acte seia, per unitats de convivència, a la cadira assignada per l’organització, mantenint el protocol per la Covid 19.

“Riba-rojans, riba-rojanes, sentim aquesta Pista d’Estiu nostra i que per molts anys la puguem gaudir! És una obra de tot el poble”, va dir l’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suárez. Després dels moments difícils que es van viure al primer semestre de 2019 amb la implantació d’una nova indústria al municipi, l’alcalde va titllar aquestes obres com una prova de la “suficiència econòmica i financera que te avui l’Ajuntament”, la qual cosa permet “continuar fent inversions i millorar la vida dels ciutadans”. Les properes actuacions seran la recuperació de la Baixada de la Barbulla i la plaça del Molí del Sindicat, la renovació de la canonada principal d’aigua potable del poble i el bar restaurant del Poliesportiu, que hauria d’estar obert l’estiu vinent.

Segons Suárez, la reforma ahir estrenada ha estat “una obra complexa” i ha volgut “no perdre l’esperit d’aquella pista que ha marcat la joventut i la maduresa” de generacions de riba-rojans. Va fer menció especial als presidents i les diferents juntes de l’antiga entitat, així com als veïns i les seves aportacions històriques, i a la brigada municipal. És “una Societat del poble i per al poble”. Entre el públic, un desig compartit: que l’any que ve per festes majors la puguem gaudir tots com en les seves grans nits, nits com la d’ahir. Mentrestant, s’ha estrenat en un vespre ventós d’octubre, amb una gala on només va faltar el bon temps del mes d’agost.

Inversió amb el suport de la Diputació

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, signant el llibre d’honor de l’Ajuntament.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, va voler ser ahir a Riba-roja per visitar les obres que han transformat aquesta emblemàtica Pista de la Societat. L’acompanyaven els alcaldes veïns de Flix, Ascó i l’alcaldessa de Villalba, i la comitiva municipal, encapçalada per l’alcalde i els regidors de la Corporació.

Després de signar en el llibre d’honor de l’Ajuntament, l’Alcalde va poder posar al dia de la realitat local a la Presidenta, agraint el paper que aquest ens supramunicipal fa especialment per als ajuntaments petits de la demarcació. En les cas de les obres que ahir s’estrenaven, la Diputació de Tarragona ha aportat 100.000 euros dels 266.000 del cost total de l’obra, entre els quals hi ha també els 80.000 euros del pressupost municipal que la COVID va impedir destinar a la festa major de Sant Bartomeu d’enguany. Per la seva banda, Llauradó va destacar el suport de la Diputació als municipis i a la Cultura com a motor de la societat del benestar: “És un eix vertebrador que ens cohesiona com a comunitat i que ens iguala en oportunitats”.

Profunda remodelació de la pista

El primer tinent d’alcalde, Jaume Agustí, que ha dirigit l’obra com a regidor de Serveis, va detallar les noves instal·lacions i millores que s’han realitzat d’ençà dels darrers balls de la festa major, l’estiu de 2019. “La primera premissa ha estat donar legalitat i adaptar el local a la normativa actual, la qual cosa ha permès duplicar l’aforament, fins al miler de persones. El canvi més significatiu són les dues escales laterals que permeten l’accés al primer pis, i sortida per poder desallotjar aquesta zona en cas d’una emergència. També s’han eliminat els desnivells de la planta baixa, guanyant l’espai de les velles llotges per habilitar una gran pista polivalent. L’espai s’ha il·luminat amb tecnologia LED per reduir-ne el consum”.

La nova pista de la Societat durant l’actuació del grup Divina’s.

La nova il·luminació, amb la combinació de l’antiga paret de pedra, el mural d’Albert Bonet i el joc que fan els tres escuts gravats metàl·lics a la barra: el de l’Ajuntament, el de la Societat la Llum del Dia i el de la marca Som Riba-roja d’Ebre, fan de la nova Pista de la Societat un lloc especial, a l’alçada de l’espai emblemàtic que és per als riba-rojans.

Sens dubte, una de les coses que abans-d’ahir faltava per veure era com s’ha transformat el racó jove. S’ha ampliat la barra del bar, al costat de l’escenari, que també ha guanyat espai, evitant el lloguer d’una ampliació per a les orquestres, que a partir d’ara tindran accés directe des de la carretera. Majestuós també el mural que presideix la pista, amb una crida social al feminisme i a l’antiracisme de l’artista Albert Bonet. El grafiti gegant que ha pintat aquest riba-rojà de renom a la paret lateral del cinema va arrencar un fort aplaudiment del públic, molts sorpresos per la imatge. L’Ajuntament li va donar llibertat artística i el resultat és una demostració del potencial d’un jove Albert Bonet que ahir no podia estar amb el seu poble per trobar-se en una altra inauguració a Barcelona al costat dels millors pintors del país.

Gala solidària amb un musical a quatre veus

La regidora, Gemma Gay, fent entrega del xec a l’entitat.

La gala de la reestrena de la Pista de la Societat va ser solidària amb el projecte Emma d’investigació contra el càncer de mama, al qual es van donar 250 euros. La regidora de Benestar Social, Gemma Gay, va ser l’encarregada d’entregar el xec a l’entitat ebrenca. En la benvinguda, esglaonada, amenitzada per un pianista en directe, els veïns van poder immortalitzar el moment en un photocall. Les fotografies es faran arribar a les cases pròximament. Per últim, l’espectacle a quatre veus de Divina’s va acabar d’arrodonir una nit que serà recordada sempre. «Ha estat una gran estrena, perquè malgrat tota la situació del Covid 19 i els molts esforços que ha suposat tot plegat, mereixiem un acte com aquest», diu la regidora de Cultura, Maria Franquet, satisfeta de la bona impressió del públic i convençuda que cal apostar per fer «Cultura segura».

 

 

 

 

 

Vídeo de l’acte