En marxa la quarta edició del festival internacional Riu d’Art de Riba-roja d’Ebre

Cartell de l’acte de presentació de les obres.

Dissabte 22, a les 19 hores, es farà la presentació de les noves obres que enguany s’incorporen a la ruta Riu d’Art

Nou artistes, a més de l’Aula d’Art de Riba-roja d’Ebre, prenen part aquest any a la quarta edició del festival internacional Riu d’Art, organitzat per la regidoria de Joventut i Riba Rocks, i apadrinat enguany per l’artista Enrique Larroy. L’estada al poble s’allarga del 10 al 22 de juny, dues setmanes per desenvolupar intervencions artístiques en diferents façanes de Riba-roja. Les propostes d’aquest 2019 s’han seleccionat entre les 60 presentades a concurs, procedents de 30 països del món.

Els residents del Riu d’Art 2019 són dos artistes urbans: el rus Vladimir Abikh i l’italià Luogo Comune; la xilena Romina Cristi, que repeteix amb una proposta interactiva a la façana del cementiri; la lituana Simona Rukuižaitė, la gallega Elara Elvira i l’anglesa establerta al poble Sarah Misselbrook. Completen el cartell els riba-rojans Adrià Cid, amb una intervenció amb ceràmica al costat del porxo del carrer la Palla, i Roser Gay, que ha fet un mural en una escalinata al carrer Garites combinant estils amb l’artista Gloria Grau.

Riu Art 2019

Aula d’Art Municipal ha participat per tercer any en el Riu d’Art.

La figuera de l’Aula d’Art
A més, l’Aula d’Art ha participat per tercer any pintant una figuera a la cantonada dels carrers Ebre i les Voltes, on de nou les alumnes d’art riba-rojanes han plasmat els noms de les cases del poble d’aquella barriada en el que vol ser un homenatge als veïns de Riba-roja, també als nostres avantpassats, deixant constància del pas del temps i les persones. Aquesta intervenció se suma a l’Arbre de la Vida del carrer Sequer que van fer el 2017 i a l’ametller florit que van pintar l’any passat a la intersecció dels carrers Sant Bartomeu i les Eres. La professora d’Art, Isabel Torres, destaca la implicació de les seves 9 alumnes en el projecte i en l’activitat de tot l’any: “Venen molt contentes i són molt actives, s’impliquen molt en el projecte i fa molts anys que ens coneixem”. Enguany per crear l’arbre han utilitzat pedres de riu pintades, en les que també han pres part per primera vegada els alumnes de l’Aula infantil, en aquest cas pintant marietes.

Galeria d’art a l’aire lliure
Del seu pas per Riba-roja, els artistes destaquen l’ambient i la bona acollida que han rebut, el ritme de vida tranquil i el fet de conviure amb artistes de disciplines diferents durant dues setmanes com una experiència molt enriquidora. I, de tot plegat, al poble en queda una galeria d’art a l’aire lliure. Després de quatre edicions, ja hi ha una ruta Riu d’Art amb una trentena d’obres per visitar, que convida a passejar per tots els espais urbans on s’han realitzat intervencions artístiques, i que serveix també per realçar el Nucli Antic i el patrimoni històric local, com els rentadors, el castell, la façana fluvial i l’antic escorxador municipal. Aquest dissabte 22, a les 19 hores, artistes i veïns compartiran una passejada pels carrers del poble per descobrir les noves incorporacions a la ruta, explicades pels propis creadors amb música i servei de bar.

Artistes participants

Vladimir Abikh (carrer Major, 64)

Romina Cristi (façana Cementiri municipal)

Luogo Comune (carrer Santa Madrona, 7)

Simona Rukuižaitė (Pedrera 10, al costat de l’escorxador)

Elara Elvira (carrer La Palla, 44)

Roser Gay (Carrer Garites, 27).

Gloria Grau (carrer Garites, 27)

Adrià Cid (carrer la Palla, 13, al costat del porxo del carrer Portal)

Sarah  Misselbrook (carrer Major, 3)

Escola d’Art de Riba-roja d’Ebre (carrers Ebre i Les Voltes) 

www.riudart.cat

art urba riba.roja riba-roja riu art

riu art riba-roja ebre riba-roja art façanariu art riba-roja zl
roser gay riba-roja riu art
riu art ceramica riba-roja