Isabel Coixet arriba al Cicle Gaudí

Riba-roja d’Ebre et porta el cinema en català a casa. En marc del reconegut Cicle Gaudí de la mà de l’Acadèmia Catalana del Cinema, la pròxima cita serà el 18 de maig a les 19:00h. Com sempre, el Cinema Societat la Llum del Dia serà el lloc triat per la projecció d’ «Un amor» de la cineasta i directora Isabel Coixet.

El llargmetratge dirigit per la guardonada directora catalana, ens mostra la història de Nat, una jove que decideix canviar per complet la seva vida, fugint de l’angoixant ciutat en la qual residia per retrobar-se amb ella al petit poble de La Escapa, endinsant-se al món de l’Espanya rural. Fent el seu dia a dia a una casa mig en ruïnes acompanyada d’un gos salvatge, s’enfrontarà als seus problemes i a les seves pors amb el propietari de la casa i la desconfiança dels veïns. La seva salvació serà el seu veí Andreas, qui li farà una proposta sexual que li farà replantejar-se tota la seva vida. La bogeria consumirà per complet a Nat, que es qüestionarà tot el que ha fet en el passat fins ara.

Inspirada en l’obra ‘Un amor’ de Sara Mesa, ens proposa un recorregut per l’interior de cada persona, dels seus èxits passant per les seves indestructibles pors més profundes. En aquesta pel·lícula, Laia Costa interpreta a Nat, una noia de 30 anys que arriba al poble en un moment de crisi vital que es troba més perduda que mai. Allà es trobarà a Andrea (Hovik Keuchkerian), conegut com «El alemán», una persona fugissera i de poques paraules. Luis Bermejo serà el propietari de la casa i Hugo Silva serà Piter, un forà que marcarà la vida de la protagonista. Ingrid García-Jonsson i Francesco Carril també participen en aquest projecte.

Una aposta ferma pel cinema en català

El Cicle Gaudí no descansa i ja fa gairebé una dècada que aposta pel cinema en català. Organitzat per l’Acadèmia del Cinema català juntament amb les diputacions provincials de Catalunya, aquest projecte va néixer amb la intenció d’apostar per la cultura de proximitat. La seva meta és arribar a aquells indrets del territori nacional on el setè art li costa arribar, ens proposen incentivar el debat públic mitjançant la cultura.