La 8a Caminada de la Lluna Plena posa el punt final a un estiu ple d’activitats a Riba-roja

Caminada Lluna Plena.

Aquest dissabte Riba-roja d’Ebre va celebrar una nova Caminada de la Lluna Plena, una iniciativa que arriba a la seva 8a edició i que ja és una tradició al poble per posar punt final a l’estació més llarga de l’any, l’estiu, amb una agenda plena d’activitats al poble.

Tot i la previsió inicial de pluja, la caminada popular es va poder celebrar sense cap incidència; hi van prendre part 155 persones, de totes les edats, de Riba-roja i de fora vila, que tot i el mal temps anunciat van sortir a les 10 de la nit puntuals des de la plaça de la Vila per fer un circuit circular sota la mirada atenta de la lluna plena que il·luminava el recorregut. 

Sortida.

Els participants moments abans de la sortida, a la plaça de la Vila.

organització

Quinze voluntaris van encarregar-se de l’organització de la caminada.

En total, 11 quilòmetres amb 8 punts de control, un d’ells amb avituallament d’aigua des d’on es podia contemplar la presa de Riba-roja il·luminada. Fins a 15 voluntaris es van fer càrrec de l’organització, inclòs el ressopó que els participants trobaren a línia d’arribada. La caminada, com les que organitza periòdicament el grup Figot Tour, va permetre descobrir racons del terme municipal riba-rojà, en un recorregut molt planer que va transcorre pels camins de les Sorts i els Hereuins, passant per darrere la Garita il·luminada fins a les Eites del Princés, i seguint pel camí de les Modorres, les valls de Planes i de les Cintes, les finques de Marietes de Morerà, les valls de Pallarès i de Tomàs lo Barber i el camí de santa Madrona per creuar el pont de Vall d’Abelles i tornar pel Camí de les Sènies, passant pel club nàutic abans d’enfilar el passeig fluvial per fer cap al Nucli Antic i tornar a la plaça de la Vila.   

A l'arribada es van sortejar obsequis entre els participants.

A l’arribada es van sortejar obsequis entre els participants.

Era la segona caminada d’aquest estiu, després que el 10 d’agost 71 persones van fer la Caminada al Capvespre també lligada als fenòmens astronòmics, llavors per gaudir de la pluja d’estels dels Perseids, també coneguda com a llàgrimes de Sant Llorens. En aquella ocasió, els riba-rojans que es van animar van prendre part a una caminada de 10 quilòmetres, tot sopant i contemplant l’espectacle gastronòmic des de les Eites de Manuelon. 

 

Foto de grup a la sortida de la caminada d'agost.

Foto de grup a la sortida de la caminada d’agost.

Enquesta de la Festa Major

Tot i que oficialment l’estiu acaba el 23 de setembre, quan entrarem a la tardor, a Riba-roja d’Ebre la caminada de la Lluna Plena de dissabte serveix des de fa uns anys  per acomiadar l’estació més activa i amb més veïns al poble. L’augment de població i el bon temps s’ha traduït en una bona participació en les activitats i actes organitzats els darrers mesos: cursets de natació per a infants i adults, aquagym, ioga a la fresca, tornejos de futbol sala, la Non-Stop de natació solidària amb l’esclerosi múltiple, el ioga a la fresca, les sis setmanes del casal d’estiu SOMRIU que aquest any ha tingut una gran acollida entre els més petits, sense oblidar els sis dies d’esclat de la Festa Major de Sant Bartomeu. A través del web municipal es pot encara participar a l’enquesta ciudanana organitzada per les regidories de Festes i Cultura per recollir les opinions sobre la cita per excel·lència del calendari festiu riba-rojà.

Acte del pregó de la festa major.

Acte del pregó de la festa major.

Seguiu la pàgina del facebook de Figot Tour Senderisme per estar al dia de les caminades que s’organitzen al terme municipal!