La VI Figot Race enceta la Xallenger BTT Terres de l’Ebre 2019 amb 280 corredors i 115 voluntaris riba-rojans

Imatge de la sortida de la cursa, aquest matí, davant l'ajuntament

Imatge de la sortida de la cursa, aquest matí, davant l’ajuntament

La VI Figot Race ha superat avui totes les previsions, sent la cursa BTT organitzada a Riba-roja d’Ebre dins la Xallenger Terres BTT Terres de l’Ebre amb una major participació, tant pel que fa al nombre de corredors com a voluntaris, també en categoria femenina. I és que fins a 280 ciclistes, d’arreu de les Terers de l’Ebre, s’han donat cita avui a Riba-roja per fer un dels dos recorreguts programats pel terme municipal: un circuit llarg, l’XC-Rally, amb 46,46 quilòmetres que ha transcorregut per camins dels dos marges del riu Ebre; i un circuit curt, l’XC-Sprint, de 26,04 quilòmetres que s’ha desenvolupat pel marge esquerre de l’Ebre.

Tots els corredors han sortit de la plaça de la Vila. Èric Gil Alegre ha completat el circuït llarg en menys de dues hores i s’ha imposat de nou aquest any a la llarga masculina, com l’any passat; mentre que Rosa Muixi Gebelli, que en l’edició passada va quedar tercera, ha estat enguany la primera corredora en creuar la línia d’arribada de la cursa llarga. Domingo Castejón Mata i Bàrbara López Anto han estat els primers classificats d el circuit curt de la Figot Race. A més, han participat tres corredor en eBike, sent el guanyador d’aquesta categoria elèctrica Lolo Olivera Martínez.

Classificacions en les proves llarga i curta 

En la VI Figot Race, els tres primers corredors masculins a creuar la línia d’arribada dels que han fet el circuit llarg han estat:

 1. Èric Gil Alegre
 2. Xavier Carnicer Roig
 3. Miquel Escolà Piñol

Pel que fa al pòdium femení del circuit llarg, ha estat el següent:

 1. Rosa Muixi Gebelli
 2. Pili Franco Juanos
 3. Cinta Bedos Pinos

Pel que fa al pòdium de la circuit curt masculí:

 1. Domingo Castejón Mata
 2. Arnau Bargalló Monclús
 3. Joan Benlliure Comas

I pel que fa al circuit curt en dones:

 1. Bàrbara López Anto
 2. Àngels Benaiges Arce
 3. Diana Garcia Sogorb

Entitats i veïns s’han bolcat en l’organització

Les curses han transcorreguts pel terme municipal.

Les curses han transcorregut pel terme municipal.

La jornada s’ha celebrat segons el previst, gràcies als 115 voluntaris i voluntàries que han donat suport a l’organització, tant en els tres punts d’avituallament així com altres 31 punts de control, suport motoritzat del circuit, dues ambulàncies medicalitzades… L’Associació de Dones de Riba-roja s’ha encarregat de preparar la tradicional clotxa en una jornada esportiva marcada per l’hospitalitat riba-rojana.

La Figot Race ha estat enguany la primera prova de la Xallenger Terres de l’Ebre 2019, que després de visitar Riba-roja d’Ebre continuarà d’aquí dues setmanes a per la Torre de l’Espanyol (14/4), Tivissa (16/6), Benissanet (6/7), el Perelló (8/9) i la Ràpita (29/9). Més informació de la Xallenger 2019 en aquest enllaç.

Podeu veure més imatges de la Figot Race d’avui en aquest enllaç.