Mesures per accedir al cementiri municipal en aquestes dates de Tots Sants

L’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre ha aprovat un Pla de mesures per regular l’accés al cementiri municipal durant la diada de Tots Sant, quan es preveu una major afluència de veïns i ciutadans de fora vila. L’objectiu és evitar aglomeracions i reduir el risc de contagis per la Covid19, en un moment en què les dades epidemiològiques aconsellen màxima prudència.

Així, el cementiri obrirà des de les 8 del matí fins a les 7 de la tarda i només s’hi podrà accedir a través de la portalada central, on hi haurà un dosificador amb gel hidroalcohòlic perquè tothom es renti les mans abans d’entrar. Ja a l’interior, l’Ajuntament ha habilitat un circuit (veure plànol) de manera que les altres dues portes només seran per sortir del cementiri. La mobilitat a l’interior es farà sempre en un únic sentit de la marxa, el qual estarà degudament senyalitzat, per evitar creuar-se amb altres visitants i reduir els contactes. També s’ha previst reforçar la neteja i desinfecció de les instal·lacions.

Igualment, l’aforament estarà limitat a 100 persones i en tot moment s’ha de mantenir una distància social de 2,5m, especialment entre les persones no convivents. També es recomana reduir el temps d’estada al cementiri i fer ús de solucions hidroalcohòliques abans i després de l’ofrena floral. En cas d’haver de fer ús dels lavabos, només podrà accedir un acompanyant amb aquelles persones que requereixin assistència.

Caldrà seguir les indicacions habituals i utilitzar la mascareta en tot moment, evitant tocar-se els ulls, els nas i la boca amb les mans. Les persones que presentin símptomes o estiguin en aïllament domiciliari per un diagnòstic de Covid19 no podran accedir al cementiri municipal, igual com les que es trobin en quarantena domiciliària per haver tingut contacte amb alguna persona amb símptomes o diagnosticada.

Parades de venda de castanyes
Per altra banda, es poden habilitar parades de venda al carrer de castanyes, moniatos i panellets, com és tradició, però caldrà que compleixin les mesures de seguretat per garantir una venda segura: han d’estar separades per evitar aglomeracions de gent, el menjar i la beguda ha de ser per emportar i no es pot consumir en grup a la via pública, el menjar han de cobrir-se o embolicar-se prèviament abans de ser exposat o venut a la parada, cal garantir un espai de 2,5m2 per persona, netejar i desinfectar les superfícies que puguin tenir contacte amb més d’una persona i, a més, disposaran d’hidrogel. Els paradistes hauran de dur mascareta.

Més indicacions i mesures per celebrar una diada de Tots Sant segura, mantenint les tradicions dels panellets i la castanyada en aquest enllaç de la web municipal.

Descarrega el Pla de mesures per la reducció del risc higènic-sanitari del cementiri per la diada de Tots Sants, davant del COVID19 i per les parades de venta de castanyes prop del Cementiri.