Les voluntàries de Càrites Parroquial Riba-roja d'Ebre, amb el mossèn, davant la cistella que tenen a l'altar de l'església per recollir els aliments.

Nadal solidari: crida de Càrites als veïns per col·laborar amb la recollida d’aliments

Aquests dies de Nadal s’organitzen diverses accions solidàries per col·laborar amb la campanya de recollida d’aliments de Càrites Parroquial de Riba-roja, una entitat local que gràcies al voluntariat ajuda a cobrir les necessitats bàsiques de les persones amb la recollida d’aliments i el repartiment de lots entre aquelles famílies del poble que passen dificultats. No és una acció puntual, fan aquesta labor social durant tot l’any, però si abans de la pandèmia assistien a tres famílies, ara n’atenen a 17; per això fan una crida als veïns a col·laborar, ara més que mai.

Les voluntàries de Càrites Parroquial Riba-roja d’Ebre, amb el mossèn, davant la cistella que tenen durant tot l’any a l’altar de l’església per recollir els aliments.

Demanden aliments bàsics: llet, llegums, sucre, oli, farina, llaunes de tonyina, ous… i també productes d’higiene personal i de neteja. Alguns veïns fan donatius econòmics, la qual cosa permet a les voluntàries de Càrites anar a comprar per poder atendre les necessitats de les famílies usuàries d’aquest servei social. “Fins ara ens hem anat defensant perquè els veïns col·laboren molt, som un poble molt solidari. I el que ens fan arribar, tot es reparteix a famílies de Riba-roja que ho necessiten, no va a altres pobles”, diu mossèn Jordi Centelles.

 

Coordinats amb Serveis Socials

Per accedir als lots d’aliments de Càrites, cal que aquestes famílies s’adrecin als Serveis Socials, que són els responsables d’avaluar les seves necessitats i de fer el seu seguiment, i decideixen els ajuts que han de rebre. El repartiment es fa cada dimecres a l’abadia, i se n’encarreguen les voluntàries i el mossèn, que a més fan una altra funció molt important: “Escoltar-los. En moments difícils, és molt important comptar amb algú de confiança, poder parlar de la situació que estàs passant; agraeixen que els escoltis i l’acompanyament afectiu”, diuen les voluntàries.

 

Paradeta al mercat i teatre solidari

Les donacions poden fer-se els dimecres a la tarda a l’abadia i a la cistella que tenen al peu de l’altar, dins l’església de Sant Bartomeu, durant tot l’any. A més, ocasionalment posen una paradeta els dies de mercat a la plaça dels Jubilats per cobrir la demanda. Aquest dilluns 12 de desembre i divendres 16, seran els membres de Figot Tour qui s’encarregaran de posar la paradeta, de 10 a 12.30 h, al costat de l’ajuntament per col·laborar amb la recollida d’aliments de Càrites. A més, com cada any, la regidoria de Benestar Social ha programat un espectacle teatral, el dissabte 7 de gener, i els diners de l’entrada (donatiu 3 euros) es destinaran a Càrites.

Igualment, a partir de dilluns i fins al dimarts 20 de desembre, està en marxa una campanya de recollida de joguines de Creus Roja, en aquest cas s’han de portar a les oficines municipals d’11 a 13 hores, perquè cap nen es quedi sense joguina aquestes festes.