Riba-roja d’Ebre es prepara per viure sis dies d’intensa Festa Major

Demà dissabte, 23 d’agost, arrenquen a Riba-roja d’Ebre els actes de la seva Festa Major, que s’allargarà fins el pròxim dijous 28. Entre la quarantena d’actes previstos en el programa de festes, enguany en destaquen molt especialment dos. El primer, l’homenatge que es farà a la popular mestra i filla adoptiva del poble, Dolors Cabré, el dilluns 25 a les 19 hores, a la plaça de l’Església. L’escriptora del llibre “Riba-roja d’Ebre i el seu terme municipal”, un referent de la història local, rebrà aquest tribut en motiu del centenari del seu naixement.

El segon acte destacat del programa de festes tindrà lloc un dia abans, el 24, a la mateixa plaça. Es tracta de la ballada de Jotes, que enguany complirà els seus 20 anys després que un grup de veïns del municipi decidís, el 1994, recuperar-la en el marc de la Festa Major. Per aquest motiu, l’Ajuntament fa una crida a la participació de tots aquells que han ballat la Jota durant aquestes dues dècades, incloent-hi damisel·les, hereus i pubilles del poble. Aquesta gran ballada anirà precedida de la inauguració de l’exposició “20 anys de Jota”.

Activitats per a totes les edats

La metgessa de família de Riba-roja d’Ebre, Pilar Vaqué, filla del poble, serà l’encarregada del pregó de festes d’enguany, que donarà el tret de sortida oficial a les festes demà dissabte a les 23 hores. Serà el moment de presentar, també, els hereus i les pubilles d’aquest 2014.

Un any més el programa de festes s’ha pensat per a tots els públics. Els més petits tindran les habituals cercaviles matinals amb capgrossos, cercaviles de carrer amb animació, la cursa pedestre infantil, el Carnestoltes d’estiu, el parc infantil al Pavelló, la festa de l’escuma i la festa aquàtica.

Per als més grans s’ha programat una actuació de Mariachis, i cinema a la fresca. I com sempre tothom podrà gaudir dels tradicionals balls a la Societat Recreativa, previstos per a totes les nits excepte la del dimarts 26. Aquella nit serà el torn de la gent jove i els grups locals, que tocaran a la NitRock 2014.

El concurs dels carrers millors guarnits, la festa de la diversitat amb batuca i karaoke, el tradicional concurs de pesca i la festa al riu, activitats esportives com la bicicletada, la cursa pedestre i les finals dels torneigs de pàdel, petanca i botifarra completen aquest programa de festes.

Actes religiosos i degustacions gastronòmiques

Com és tradicional hi haurà diversos actes religiosos durant les festes, com la missa i les processons del dies de Sant Bertomeu, el 24, i Sant Agustí, el 28, amb el tradicional pa beneït.

Durant les festes també es farà la tercera edició del “Menja’t Riba-roja”, que preveu degustacions de productes locals a preus populars.

I per tancar les festes…

Com sempre la Nit de foc, que tindrà lloc el dia 28, iniciarà el tancament de festes. Contempla el correfoc pels carrers del poble que anirà a càrrec de la colla de diables local Figots Satànics, que actuarà amb les colles convidades de Rasquera, Sant Cugat i Sant Feliu de Llobregat. Tot seguit es farà un espectacle piromusical des del campanar de l’Església.

El ball, la xaranga de matinada i l’esmorzar popular posaran punt i final, com és habitual, a la Festa Major de Riba-roja d’aquest 2014.

CONSULTA TOTS ELS ACTES DE LA FESTA MAJOR AL PROGRAMA. DESCARREGA-TE’L AQUÍ!