Riba-roja Portes Obertes: Artistes, artesans i comerç protagonitzen un mercat nadalenc de productes i creacions locals

El Mercat nadalenc Riba-roja Portes Obertes ha transformat aquest matí el carrer Major Riba-roja d’Ebre amb un gran aparador, amb 26 paradetes de tota classe d’artesania i productes autòctons per donar a conèixer i posar a la venda productes i creacions locals, aprofitant la proximitat de les festes nadalenques.

Aliments, roba, joguines, decoració nadalenca i per la llar, jocs, complements, regals… Una àmplia oferta ha donat vida a una iniciativa impulsada i coordinada per artistes locals i la Unió de Comerç i Serveis de Riba-roja (UCSR), que ha comptat amb la participació d’entitats locals i el suport de l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre, dins el Pla 20.30. Tot i el predomini del producte riba-rojà, entre les 26 paradetes també hi havia artesans d’altres pobles ebrencs, com Sant Carles de la Ràpita i Garcia.

Maria Ratia Art en Seda Mercat Nadal Riba-roja d'Ebre

Mari Carmen Ratia, artista local d’Art en Seda i una de les impulsores de Riba-roja Portes Obertes

El mercadet ha tingut una bona afluència i molt bona acollida entre els riba-rojans i, tot i la coincidència en data amb altres mercadets comarcals, expositors i públic es mostraven molt satisfets. “Ha estat tot un èxit, hem pogut mostrar el nostre producte i les creacions a molta gent que ha passejat avui pel mercadet i que ha aprofitat per fer compres nadalenques”, diu Mari Carmen Ratia, artista local d’Art en Seda i una de les impulsores de Riba-roja Portes Obertes. “Els veïns ens han acompanyat, s’ha vist moviment en totes les paradetes i a més la gent del poble ens comentava que la iniciativa els ha agradat molt, sobre tot en aquesta època d’hivern, quan el poble està molt apagat, han agraït una iniciativa com aquesta. Estem molt contents”, diu la presidenta de la Unió de Comerç i Serveis de Riba-roja d’Ebre (UCSR), Núria González.Aquest any el tradicional mercadet nadalenc estrenava

format, ocupant bona part del carrer Major i la plaça de la Vila, i mobilitzant una àmplia representació del teixit artesanal i econòmic local, “en una experiència que vol afavorir la implicació i el treball en xarxa i que té un component pilot. Anirem valorant possibles millores i no es descarta intentar establir una activitat equivalent coincidint amb la resta d’estacions de l’any”, afirma el regidor de Promoció Econòmica, Josep Maria Piñol.

Roser Gay Taller Nadal Mercat Nadal Riba-roja d'Ebre

Taller de manualitats nadalenques a càrrec de la il·lustradora riba-rojana Roser Gay.

Altres activitats i campanya de Nadal al comerç
Complementant l’oferta comercial i artesanal, s’ha celebrat un taller de manualitats nadalenques a càrrec de la il·lustradora riba-rojana Roser Gay, amb qui els més petits han fet corones i garlandes. Igualment, sortejos diversos, destinats a causes solidàries, com l’associació Jeroni de Moragas i la Marató de TV3, aquesta any dedicada al càncer.

A més del Riba-roja Portes Obertes, el comerç local ha posat en marxa aquests dies una campanya promocional per animar els veïns a fer les compres nadalenques al petit comerç de proximitat. Així, 12 establiments: Casa Adell, Farmàcia Puig, Somper, Forns Montserrat, Llibreria Montse, Perruqueria Maria Teresa, Bar Pota, Merceria Repunts, Cal Grando, L’Agrari, Objectes de regal Jordi i Núria, i Espinosa, amb el suport de la Unió de Comerç i Serveis de Riba-roja (UCSR) i l’Ajuntament, sortejaran 12 lots valorats en 30 euros, que podran ser bescanviats per productes, entre aquells que facin les compres al poble. El sorteig es farà el 4 de gener, al Parc de Nadal, amb berenar per als més petits.

Alguns

Alguns dels comerciants de la (UCSR) han participat en el Mercat de nNadal, i juntament amb l’Ajuntament sortejaran 12 de nadal.

Riba-roja Portes Obertes es complementa amb altres actes que tenen lloc aquest cap de setmana al poble, com l’actuació de la Banda de Benissanet, el derbi entre els equips de futbol sala de Riba-roja i Flix, el campionat de botifarra memorial Manuel González Marín. Tot plegat, esclafant motors de cara a les festes nadalenques que els pròxims dies ompliran d’activitats, reviuran tradicions i aplegaran familiars i amics a Riba-roja. Us animem a consultar el cartell i a participar-hi!

Roser Gay Taller Nadal Mercat Nadal Riba-roja d'Ebre
Mercat Nadal Riba-roja Mercat Artesants Paradeta Carrer Major Mercat Nadal Riba-roja d'Ebre Mercat Nadal Riba-roja d'Ebre Airedeterra
Mercat Nadal Riba-roja d'Ebre carrer major nadal Mercat Nadal Riba-roja d'Ebre Espinosa Mercat Nadal Riba-roja d'Ebre Carrer Major Mercat Nadal Riba-roja d'Ebre Carrer Major Paradetes Mercat Nadal Riba-roja d'Ebre La Marato Mercat Nadal Riba-roja d'Ebre La Societat Mercat Nadal Riba-roja d'Ebre Major Mercat Nadal Riba-roja d'Ebre Major Carrer Mercat Nadal Riba-roja d'Ebre Mel Mercat Nadal Riba-roja d'Ebre Parada Nadal Mercat Nadal Riba-roja d'Ebre Parada Mercat Nadal Riba-roja d'Ebre paradeta fusta Mercat Nadal Riba-roja d'Ebre Paradeta Carrer Major Mercat Nadal Riba-roja d'Ebre paradeta anells Mercat Nadal Riba-roja d'Ebre Paradeta plaça Mercat Nadal Riba-roja d'Ebre paradeta Mercat Nadal Riba-roja d'Ebre Plaça de la Vila Mercat Nadal Riba-roja d'Ebre Yowic Mercat Nadal Riba-roja d'Ebre Producte Mercat Nadal Riba-roja d'Ebre producte organic Mercat Nadal Riba-roja d'Ebre Mercat Nadal Riba-roja paradeta Nens Taller Art Mercat Nadal Riba-roja d'Ebre Paradeta Parroquia Mercat Nadal Riba-roja d'Ebre Paradeta Mercadet Nadal Riba-roja d'Ebre Paradeta carrer major Mercat Nadal Riba-roja d'Ebre Roser Gay Mercat Nadal Riba-roja d'Ebre Comerciants