Suspeses les festes de Santa Agda i Sant Antoni a Riba-roja d’Ebre

L’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre i l’Associació de Dones de Riba-roja d’Ebre han acordat suspendre tots els actes de la festa de Santa Agda, una mesura que també afectarà a la celebració de la festivitat de sant Antoni, que havia de tenir lloc el cap de setmana del 22 de gener.

Cartell Santa Agda 2022, d’Eva Calvente Andreu.

Així doncs, Santa Agda, Festa d’Interès Comarcal, s’ajorna de nou, per segon any consecutiu, a causa de la pandèmia. La cita, organitzada per l’Associació de Dones, havia de celebrar enguany la seva 36a edició. Ja havien fet públic el programa d’actes en el darrer butlletí municipal, així com el nom de l’Alcaldessa i les regidores de 2022: Trini Sánchez Magdaleno y les seves germanes Carmen, Isabel i Núria. També hi havia ja el disseny del cartell de la festa, obra d’Eva Calvente Andreu, qui també havia de ser la pregonera de la festa de 2022. Hauran d’esperar a l’any vinent.

La mesura respon a la situació epidemiològica actual, amb l’objectiu de frenar l’augment dels contagis i disminuir la pressió assistencial al sistema sanitari. A més, s’han tingut en compte les mesures restrictives vigents per evitar la propagació del virus, ja que continuen actives les mesures aprovades pel Govern el 24 de desembre, i prorrogades fins almenys el 21 de gener. Entre aquestes, hi ha la limitació a les bombolles i no superar les 10 persones tant en reunions tant l’àmbit púbic com privat, l’aforament màxim del 50% a l’interior de bars i restaurants, el 70% en el cas de comerços i empreses de serveis, el tancament de l’oci nocturn o la restricció en la mobilitat nocturna en aquells municipis amb una incidència acumulada a 250 casos per cada 100.000 habitants.

 

21 positius actius al municipi

Des del Consistori s’insisteix en la responsabilitat de tots els veïns a l’hora d’evitar situacions de risc per a la salut de la població. I és que Riba-roja d’Ebre acumula 103 positius en alguna prova diagnòstica de PCR o test ràpid d’antígens, dels quals 21 consten a data d’avui com a actius. Segons dades del departament de Salut, dotze són homes, i 9 dones. La taxa estandarditzada al municipi se situa en 2658, per sota de la que presenta la comarca de la Ribera d’Ebre, on es registra una taxa de 3.077,08 i 618 casos positius.

 

 

Podeu consultar les restriccions a tot Catalunya en aquesta pàgina web de la Generalitat, així com l’obtenció del certificat COVID digital de la UE i altres preguntes freqüents.