Comunicat: Es posposa l’inici del casal d’estiu per un cas positiu en COVID-19 que obliga a confinar a les sis monitores

L’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre posposa una setmana l’inici del casal d’estiu Som·Riu, que havia d’iniciar la seva activitat el pròxim dilluns 5 de juliol, després de conèixer que una de les monitores ha donat positiu en COVID-19. Així, el casal s’iniciarà el dilluns 12 de juliol, si no hi ha cap nou imprevist, i s’allargarà la primera setmana d’agost per mantenir les activitats previstes.

Seguint el protocol de Salut, les sis monitores del casal d’estiu estan en confinament domiciliari i se’ls practicarà el test PCR, ja que han estat en contacte directe amb la persona positiva durant els preparatius dels dies previs a l’inici del casal. Des del mateix moment en què es va conèixer la notícia, es va activar el protocol PROCICAT i s’estan complint les instruccions que dóna el departament de Salut.

Confirmar assistència a l’agost
Les famílies que tenien previst portar els seus fills la primera setmana de juliol al casal han de confirmar la seva assistència del 2 al 6 d’agost, omplint el formulari que trobaran en aquest enllaç web:

En cas de manifestar que no assistiran aquella última setmana de casal, des de l’Ajuntament es posaran en contacte amb els afectats per gestionar el retorn de les quotes.

En total, hi ha 62 nens i nenes inscrits al casal Som·Riu, d’entre 3 i 12 anys. L’eix conductor d’enguany és ‘Viatgem’, amb quatre grans eixos: art, jocs, esport i explorem, que es duran a terme en quatre espais: l’escola sant Agustí,  el parc Mercè Rodoreda, el pavelló municipal i l’Aula d’Art. Conscients de la situació i de no estar exempts de contraure el virus, des de l’Ajuntament ja es preveia organitzar el casal en grups bombolla i mantenir contacte directe cada dia amb les famílies a través d’un grup de whatsapp, a més de les mesures habituals per reduir el risc de contacte.

Consulteu aquí les normes de funcionament del casal d’estiu.

Es recorda a la ciutadania que no baixin la guàrdia i es mantinguin les normes bàsiques de prevenció, com són la utilització de mascareta en espais tancats, mantenir les distàncies i netejar-se sovint les mans.

Aquí al web podeu consultar també la normativa d’ús de les piscines municipals: riba-roja.cat/2021/06/28/normativa-dus-piscina-2021/